L’altre dia estavem de visita al museu Skansen d’Hongria. És un “open air museum” on hi van reconstruint granges, cases i altres edificis portats de tots els racons del país per tal de salvar el partimoni.

 Davant d’una de les cases hi havia un jardí de plantes aromatiques i vam posar-nos a parlar amb la noia que el custodiava. Vam tenir una conversa molt interessant sobre plantes i remeis naturals i abans de marxar ens va dir que la seva sogra sempre es rentava el cabell amb rovell d’ou i suc de llimona i que tenia sempre la cabellera bonica i lluent… aixo em va interessar!

El tema dels cabells és fascinant; saber com i cada quan les diferents cultures se’l renten o se’l pentinen, així com anar descobrint algunes informacions desagradables sobre els xampús amb els que normalment ens rentem el cap, que contenen químics sembla que no gaire beneficionos… 

Sigui com sigui, quan vaig arribar a casa ho vaig provar i fa un mes que no faig servir altra cosa! Va super bé i renta perfectament els cabells sense eliminar totalment el greix de la pell i per tant mantenint l’equilibiri natural de la zona.

Ingredients:

– Un o dos rovells d’ou i un raig de suc de llimona, si pot ser ben colat perque no tenir polpa a la mescla.

Instruccions d’ús:

1. Mescleu-ho tot en un bol o plat fondo i aneu aplicant-ho al cap per zones, perque com que no fara escuma aquesta és la manera de distribuir-ho bé.

2. Feu un bon massatge d’uns minuts per tot el cuir cabellut i allargueu-ho també cap a les puntes al final.

3. Esbandiu-vos bé el cabell i si voleu i heu deixat mescla feu una segona rentada.

Consell: Si podeu i preferiu no fer servir condicionador podeu pentinar-vos bé la cabellera abans de la rentada i així tindreu pocs nusos en acabar.

Quan us esbandiu el cabell tindreu una sorpresa perque veureu que l’aigua que surt fa escuma! Pot ser que el greix de l’ou reaccioni amb el suc de llimona igual que l’oli o greix animal que utilitzem en fer sabó reacciona amb la sosa caustica? Pot ser que es produeixi la reacció química de la saponificació? Sembla que posar ou alé cabell l’hagi d’embrutar pero proveu-ho algunes vegades i us sorprendreu dels resultats!

Anuncis